In 2020 valt Chinees Nieuwjaar op 25 januari en duurt het tot 8 februari. Het Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest in China, waardoor gedurende deze periode een op de vijf mensen op de wereld feest viert. China is een belangrijke handelspartner van Nederland en daarom wordt dit binnen Nederlandse bedrijven zeker gemerkt.

Chinees Nieuwjaar: Transport van goederen.

Meer over het Chinees Nieuwjaar:

 

  • Gedurende deze periode zijn de capaciteiten op zowel schepen als havens beperkt. Hou hier rekening mee. Ook productieschema's zijn beperkt.
  • Een sterke (langdurige) relatie opbouwen met een leverancier of een expediteur hebben met betrouwbare relatie is cruciaal. De periode voor het Chinees Nieuwjaar kent een enorme druk voor Chinese fabrieken. Maak het Chinees Nieuwjaar daarom zo vroeg mogelijk bespreekbaar en werk op de lange termijn aan een gezonde relatie.
  • Zorg voor een back-up leverancier, zodat je in een worst case scenario een andere leverancier kan inschakelen die jou wel kan voorzien van voorraad. Het is hierbij cruciaal om over een netwerk te beschikken welke de logistiek dan alsnog snel kan oppakken.
  • Zet alle afspraken op papier en bespreek de voorwaarden voor verzending.

 

Ons advies? Reserveer zo snel mogelijk de benodigde vrachtcapaciteit en maak een duidelijke planning zodat u voorbereid het nieuwe jaar start. Vragen? Mail Mitchel van Straalen via mitchel.vanstraalen@allportnetherlands.nl.